Весь процес навчання займає 5 років: 1 рік вивчення мови і 4 роки в університеті на основному факультеті.

Можна, звичайно, потім продовжити навчання в магістратурі. Для того щоб почати навчання безпосередньо в стінах богословського корпусу, потрібно перед цим закінчити курси і успішно здати мовні іспити в Школі новогрецької мови. 

Потрібно відзначити відразу, що в побутовому плані (зовнішній вигляд, внутрішнє облаштування, зручності) в цій самій мовній школі все досить непогано, можна навіть сказати добре, чого зовсім не скажеш про будівлю богословського корпусу (який до речі знаходиться від школи буквально в трьох кроках, що трохи полегшує початкове планування свого перебування в Афінах, зокрема пошук житла, яке не доведеться міняти після закінчення мовної школи). Але про це трохи пізніше. Зараз пару слів про мовну школу: викладацький склад прекрасний, завжди підкажуть, допоможуть якщо виникають якісь питання (англійською мовою звичайно ж), аудиторії невеликі (до 30 чол.), Комфортні, взимку з опаленням проблем немає (що в порівнянні з Україна-Росією взагалі взимку і не назвеш).

У сусідній будівлі є буфет, з хорошим грецьким асортиментом. Настійно рекомендую не пропускати занять в мовній школі, так як від того як ви вивчите грецьку мову залежить (я б сказав відсотків на 80) все подальше навчання в університеті. Тим більше що це займає багато часу (з понеділка. По пт. З 9:15 до 13:00, з перервою в 30 хвилин). Якщо в мовній школі вчителі використовують англійську (для кращого засвоєння матеріалу), то в університетах викладання суто грецькою мовою.

Тепер безпосередньо про богословський факультет.

Чотири роки навчання діляться на 8 семестрів, в кожному з яких в середньому по 12 різних предметів. Тобто всього близько 100 предметів. Так, здається дуже багато, але поспішаю вас трохи заспокоїти: їх все здавати не обов'язково, щоб отримати диплом потрібно мінімум 56, це цілком реально.

Зате можна вибирати, які лекції відвідувати, а які ні. Лекція триває 2.5 - 3 години (зазвичай з 9:00 до 12:00, з 12:00 до 15:00 і т. Д.) Це коротко, більш глибоко з процесом навчання ви познайомитеся вже в стінах університету. Так, саме університету! З процесом і методами освіти семінарій і духовних училищ, університети, як відомо не мають майже ніяких спільних рис.

На лекціях присутні представники обох статей, причому в рівній мірі. Відповідно і самі предмети дещо відрізняються. Іншими словами, богословський факультет в університеті не ставить перед собою головною метою «виховати майбутніх священиків». Люди просто здобувають освіту. У цьому є свої і плюси і мінуси. Серед викладачів присутні як священики так і миряни.

У плані побутовому, як було сказано ще в самому початку, все не дуже добре. Будівля досить старе, ремонт давно не робився. Якщо в звичайних аудиторіях труднощів з розпізнаванням мови викладачів не виникає, то в розлогих амфітеатрах (в яких проходить основна частина лекцій) труднощі виникають не малі: звук розсіюється і втрачає різкість. Тому порада для всіх, особливо для іноземців: сідайте на передні місця, там чутно краще. Так що дистанційне навчання, в цьому плані, пішло на користь (мені, принаймні).

З організаційних питань (оформлення студентської візи, переклад і подача документів, пошук житла в Греції і ін.) Рекомендую звертатися в компанію Greek Group http://greekgroup.com.ua . Сам поступав через цю компанію, залишився задоволений. Крім питань з документацією допомагають освоїтися в Афінах. Протягом всього періоду навчання готові допомогти з будь-якими яких питань.