Відбулася довгоочікувана екскурсія в місто Миколаїв - Національний заповідник "Ольвія". Нас, членів ГС "Київське міське товариство греків імені Костянтина Іпсіланті", звичайно, цікавили наші "грецькі" місця.

Їх за три дні нашої поїздки було дуже багато. Наші гостинні господарі - члени Миколаївського обласного товариства греків "Нова Еллада" на чолі з Оленою Юріївною Маврокордато від усієї душі, не шкодуючи ні сил, ні часу все зробили для нашого змістовного, наповненого тільки позитивними емоціями відпочинку.

Оглядова екскурсія по Миколаєву, показ "родзинок", занурення в історію міста, відвідування прекрасного музею суднобудування, прогулянка на катамарані по Південному Бугу, зустріч з Мером міста, прогулянка по Миколаївським "Потьомкінських" сходах, а чого тільки коштувала насичена понад всякі очікування поїздка в довгоочікувану Ольвію.

Та Ольвія, про яку багато чули, багато читали. Та Ольвія, про яку нам багато розповідала наша Світлана Миколаївна Мазарати, археолог, багато років присвятила себе вивченню цих святих для кожного грека місць.

Серед учасників поїздки - греки від 8 років до 80.

Але всі екскурсанти на цей час стали однолітками, скинувши десятки років, скинувши "багаж" проблем, залишивши все в Києві - на кілька днів стали дослідниками, мандрівниками, відкривачами.

Такими як і належить бути справжнім грекам.

Попереду у нас - нові відкриття, нові міста, нові знання.

І звичайно, нові друзі, такі як тепер у нас є в Миколаєві.