Президент Греції Прокопіс Павлопулос і міністр Національної Оборони Панос Камменос в День Незалежності Грецької Республіки, що відзначається 25 березня, відвідали Музей Військової історії.

Для політичних діячів, які займають одні з найважливіших постів в грецькій державі, була проведена екскурсія по тематичній виставці «Εσαεί Εύζων» («Назавжди Евзони»), грецького фотографа Деметри Хатзиадам.

Одна з фотографій виставки, поруч з якою зупинилися Прокопіс Павлопулос і Панос Камменос відображає эвзона (гвардійця Президентського полку) у формі понтійських партизанів, які боролися з турецькими карателями на території Понта початку 20-го століття.

Понтійська форма є однією з офіційних для гвардійців варти Президентського палацу і Грецького парламенту. Кожен рік, починаючи з 2011 року, в День пам'яті Геноциду греків Понта - 19 травня, евзони несуть вартову службу і в понтійської формі.

Евзони (в перекладі з грецької «добре підперезані») були елітним підрозділом піхоти в роки боротьби греків за незалежність у першій половині 20-го століття.

Пізніше вони стали частиною регулярної армії звільненої Греції.