Столицею сучасного мистецтва цього літа стає місто Салоніки. П'ятий рік поспіль він приймає Бієнале сучасного мистецтва з великою програмою в різних культурних центрах по всьому місту. Вхід на всі виставки вільний.

Основна програма Бієнале зосереджена в павільйоні 6 Міжнародної виставки Салонік (ΔΕΘ), Державному музеї сучасного мистецтва (Мони Лазарістон), Центрі сучасного мистецтва (склад В1, Порт) і муніципалітеті міста Салоніки.

Центральна виставка Бієнале «Від песимізму пізнання до оптимізму дії», яку курирує Катериною Грегу, проходить в павільйоні 6 Міжнародної виставки г.Салонікі (вхід з боку пр.Страту & 3 вересня). Екскурсії по виставці проводяться щосуботи аж до 30 вересня в 11.00, крім 8, 15 і 22 серпня.

У Центрі сучасного мистецтва в Салоніках, на складі B1 в порту, екскурсії виставкою «Відповідні руху. Julien Previeux - Евангелія Краніоті »організовані щосуботи до 30 вересня 2015 року, о 13.00. Виняток - 8,15 і 22 серпня.

У Музеї Візантійської культури (пр.Страту 2) представлена ​​виставка «Подорожуючи в східне Середземномор'я за допомогою цифрового архіву грецької культури Ф.Корре». Виставка продовжиться до 30 вересня.

Проект італійського художника Мікеланджело Пістолетто «Love Difference Table / Michelangelo Pistoletto» демонструється в павільйоні 6 Міжнародної виставки г.Салонікі, а виставка «Дари Землі, витримані часом» - у фонді мистецтва Теллогліо салонікського Університету Аристотеля.

В рамках 5-й Бієнале сучасного мистецтва в Салоніках пройдуть також численні виставки, міжнародний симпозіум, Фестиваль перформансу, семінар для молодих митців і т.д.