Наші друзі! Сьогодні наші держави Україна та Греція перебувають не в найкращих умовах, на всіх каналах і у всіх засобах масової інформації в обох країнах звучать слова - дефолт, повернення кредитів, криза, зубожіння населення, майбутнє держави. Порівнюючи загальні проблеми, на мій погляд, треба пам'ятати про запас міцності (Греція перебуває сьогодні за рівнем ВВП на душу населення на 41 місці в світі, в той час як Україна знаходиться на 70 позицій нижче), треба пам'ятати про можливості економіки для самовідновлення (у цьому році Греція очікує більше 20 млн туристів при 11 млн жителів, і ці очікування вже за червень підтверджуються. Думаю, що ще більше туристів буде в Греції після недавніх подій в ближніх-східних державах). Багато хто задає питання-що відбувається в Греції, чому вони не приймають пропоновані умови, що буде далі? Я спробував відповісти на ці питання. І для презентації своїх відповідей наводжу нижче цифри, які самі за себе говорять.

  1. З моменту введення євро в Греції ВВП на душу населення збільшився всього на 1%, в той час як у Німеччині на 20%.
  2. На початку 90-Х років різниця ВВП на душу населення між Німеччиною та Грецією становила 8000 €, коли зараз ця різниця - 21000 €.
  3. Рівень безробіття з моменту введення євро в Німеччині знизився з 9% до 5%, в той час як в Греції рівень безробіття збільшився з 8% до 25%.

І ця інформація не з Грецьких джерел, а з українських. Греки знають більше, і то як було, і як стало відбувалося на очах 2-3 поколінь, які живі, мають право голосувати і висловлювати свою думку. Греки виступають не проти Європи, а проти несправедливості сьогоднішніх урядів великих держав, що диктує меншим свою волю. Греція ні перед ким не схилила свою голову. Вона є, була і буде.