28 серпня відзначається свято Успіння Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії, який значиться одним з дванадцяти головних свят Православної церкви.

Після Вознесіння Господа Матір Божа залишалася під опікою апостола Іоанна Богослова, а в його відсутність жила в будинку його батьків поблизу гори Оливної. Для апостолів і всіх віруючих Вона була втіхою і повчанням. Розмовляючи з ними, Матір Божа повідала про чудесні події Благовіщення, бессеменного зачаття і нетлінного від Неї народження Христа, Його дитинства і всього земного життя. Подібно апостолам, Вона насаджувала і стверджувала Християнську Церкву Своєю присутністю, словом і молитвами.

Успенье Пресвятої Богородиці звершується після Успенського посту (період з 14 по 27 серпня), який у народі називався спожінкамі (або Госпожинками), так як свято Успіння знаменував собою завершення збирання врожаю - спожінать означало дожинай.

Ми, компанія "Greek Group", вітаємо всіх православних з цим святом. Бажаємо, щоб у ваших родинах панувало добробут, взаєморозуміння й любов!