Сьогодні 14 жовтня святкується зразу 4 великих свята українського народу.

14 жовтня українські православні святкують свято Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято здавна було одне із найбільш шанованіших в Україні. 

 В свято Покрови хочемо побажати,
Щоб від лиха вберігала свята Божа Мати!
Хай радість будинок ваш не покидає,
А віра хай серце лише зігріває.

Також сьогодні відзначають День Українського козацтва.

На Січі українські козаки вірили, що їх охороняє свята Покрова, а Пресвяту Богородицю вважали своєю покровителькою і заступницею. Вірили настільки, що протягом багатьох століть це свято було одним з найважливіших свят в православному календарі України. Саме на цей день завжди призначали вибори нового отамана. У 1775 році після розорення Запорозької Січі козаки, тікаючи за Дунай, взяли з собою з церкви святої Покрови на Січі ікону Покрови Пресвятої Богородиці. День українського козацтва відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 07.08.1999 № 966/99

Також 14 жовтня відзначається річниця створення УПА. 

Починаючи з 2015 року в цей день святкується державне свято - День Захисника України. 

Щиро вітаємо вас із Днем захисника України!
Це свято символізує любов і шану українців до оборонців і визволителів рідної землі, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності держави. Особливі слова подяки адресую ветеранам війни. Ваш подвиг завжди залишатиметься взірцем патріотизму, мужності й самопожертви. Низький вам уклін, синівська подяка й найкращі побажання здоров’я, довголіття і злагоди.