На запрошення Директора Середньої загальноосвітньої школи № 139 міста Києва, кандидата наук з державного управління Усенко Оксани Володимирівни відбулася зустріч з випускниками 2016 року.

Ми поділилися інформацією про можливості отримання безкоштовної вищої освіти в державних університетах Греції, про його переваги перед освітніми системами інших держав.

Серед таких переваг - це можливість отримання Європейської вищої освіти, затребуваного і визнається у всіх державах Євросоюзу, США, Канади; це порівняно мінімальні витрати на вступ та навчання, це сама проста і зручна система подачі документів - надходження по балам атестата, без ЗНО, без додаткових іспитів, без фактичного присутності вступника, на момент надходження знання грецької мови не вимагається.

Студенти, крім того, що навчаються 4(5) років на бакалавраті, 2 роки - у магістратурі безкоштовно мають ще багато пільг від Грецької держави - безкоштовне харчування в університетській їдальні, гуртожиток (кімната на одну людину), безкоштовна медична страховка, знижка на проїзд у громадському транспорті, право офіційно працювати 4 години в день (зарплата від 5 євро на годину), один семестр за університетськими програмами обміну вчитися безкоштовно в іншому університеті Європи, США, Канади.

Наша зустріч вийшла. Інтерес викликала і сама можливість вивчення грецької мови. Домовилися всі разом, що після Нового року відкриваємо Курси вивчення грецької мови.

На запрошення Оксани Володимирівни на наступному тижні плануємо зустріч з керівником Союзу греків Києва Майєю Федорівною Корягіною.

Цю добру новину повідомив Майї Федорівні, великому патріоту Еллінізму, патріоту самого вивчення грецької мови в Україні.

Це буде ще одна середня школа, де буде вивчатися грецька мова.