З четверга, 24 грудня 2015 року оголошено початок сезону 2015-2016, на грецькому гірсько-лижному курорті Парнас.

Державна організація ΕΤΑΔ займається обслуговуванням гірськолижного курорту на своїй сторінці в facebook опублікувала звернення:

В четвер, 24 грудня 2015 року відкрив новий сезон Гірськолижний центр Парнасос. У переддень Різдва, одягнений у біле починається лижний сезон 2015-2016, з вірою в бога вітру Еола, Перікла, з підйомом Венера, Бахуса, Еола і Юпітера.

"Перший хороший сніг упав на гірськолижному курорті. Чекаємо Вас з новими підйомниками, побудованими найбільшою в світі компанією з виробництва ліфтів, які дають можливість насолодитися панорамним видом за допомогою сучасних "гондол".

"Ми чекаємо Вас, щоб відсвяткувати Різдво разом у найбільшому гірськолижному курорті в Греції Парнас (грец. Παρνασσός) — священна гора в Греції (в Фокиде), пов'язана подібно Олімпу, Геликону, Киферону, з міфічними сказанями та відомим місцеперебуванням на ній дельфійського оракула.

Гірськолижний центр «Парнас» знаходиться в 180 км від Афін, на висоті 1600-2200 м над рівнем моря, в 30 км від відомого археологічного пам'ятника стародавньої Греції – Дельфи.

Сучасно обладнаний гірськолижний центр надає можливість зайнятися зимовими видами спорту.

Гірськолижний курорт Парнас – найбільший і добре організований гірськолижний курорт у Греції. Парнас – це гірський масив в Центральній Греції, на одному зі схилів якого знаходяться знамениті Дельфи з храмом Аполлона.

Це одна з найкрасивіших вершин Греції з м'яким кліматом і яскравими фарбами. Тут є кілька непоганих гірськолижних курортів, поки не достатньо відомих широкому загалу туристів.

Останнім часом влада Греції стали приділяти підвищену увагу просуванню гірськолижного відпочинку – настільки, що навіть олімпійський вогонь, який рухається в Турин, спочатку проїхав по основних гірськолижних станцій, перш ніж вирушив далі в Європу.

Будівництво зимового курорту Парнас почалося в 1975 році. Зараз тут є все, щоб чудово провести час не тільки любителям зимових видів спорту, але і професійним спортсменам. До послуг відпочиваючих дитячий центр, прокат спорядження та магазини для тих, хто бажає це спорядження купити, а також підйомники, відмінні траси, допомога досвідчених інструкторів і провідників.

Від Афін до курорту всього 180 км, тому не дивно, що гірськолижні тури на Парнас стали дуже популярні серед столичних любителів гірських лиж та гостей Греції.

Перепад висот тут достатній для лижників середнього рівня катання – близько 660 м, а загальна протяжність трас становить 14 км при пропускної здатності підйомників 13,5 тис. осіб на годину.

Разом з тим, на самому курорті готелів немає: гірськолижники живуть в прилеглих містах – Дельфах і Арахове.