Красу природи Закінфа високо оцінили навіть грецькі боги Артеміс й Аполлон, що проводили тут багато часу. Завоювавши територію, венеціанці називали Закінф «квіткою Леванту». Це й не дивно. Острів утворений двома гірськими масивами, між якими затишно розташувалася родюча долина. Він буквально тоне в соковитій зелені рідкісних тропічних рослин.

Згідно з деякими даними, на острові росте близько 750 різних видів рослин. А кожен серпень сюди спрямовуються з африканського континенту унікальні гігантські черепахи Каретта-Каретта, щоб відкладати в білосніжний дрібний пісок місцевих пляжів свої яйця, а що з'явилися з них маленькі черепашата спрямовуються в море. За цими видовищами приходять поспостерігати тисячі туристів, що дотримують на пляжах в цей час ідеальної тиши.

Крім того, природа створила на Закинфе ще одне диво - Блакитні печери. Розташовані на самій півночі острова, на мисі Скінарі, цей дивовижний пам'ятник природи отримав свою назву завдяки дивовижному кольором води, який набуває водна гладь, відбиваючи сонячне світло. У 1897 році на мисі була визначена найбільша печера - Кіанун Спилен.

Східне узбережжя острова володіє більш рівнинним рельєфом і спокійним спуском в море, тому саме це узбережжя «віддано» любителям пляжного відпочинку. Тут розташовано основну кількість готелів. Вхід на всі пляжі безкоштовний, а шезлонги і парасольки можна орендувати за невелику суму. Правда, клієнти деяких готелів отримують спеціальний квиток, що дозволяє користуватися пляжним обладнанням безкоштовно.