Послання Президента Республіки Греція Прокописа Павлопулоса Греків Зарубіжжя з привітаннями зі Святами Різдва Христового та Нового 2016 Року.

Шановні співвітчизники!

З нагоди свят Різдва Христового і Нового Року з великою радістю і хвилюванням звертаюся до всіх вас, наших одноплемінників, Грекам діаспори, які живуть, творять і досягають успіху за кордоном.

Ваше активну і різнобічну присутність в тих країнах, в яких ви живете, у величезній мірі сприяє, особливо у важкий момент історії нашої Батьківщини, в досягненні великих цілей Грецької Нації, в першу чергу, розкриваючи значення наших національних принципів, що сприяють розвитку освіти, культури та історичного розвитку і, зрештою, висловлюють наші традиційні цінності.

Минулий рік, як ви добре знаєте, і тому ніколи не втрачаєте тісних зв'язків з Батьківщиною, був ще одним складним випробуванням для нашої Країни і Грецької Спільноти всього світу.

Вона долає всілякі її межі витривалості, продовжує боротися за краще майбутнє, щоб повернення нашої Батьківщини на той шлях розвитку і прогресу, завжди здійснювалося в рамках Європейського Союзу, в його ядрі, Єврозоні. Завдяки цим зусиллям, які починають приносити свої плоди, і що відзначають не тільки європейці, а й на міжнародному рівні, і вашому завжди для нас цінному участі в дусі національної єдності й солідарності, я впевнений, що ми подолаємо з успіхом всі прийдешні великі виклики часу з тим, щоб 2016 рік став роком воістину національного відродження. Від усього серця бажаю вам Щасливого Різдва і Нового Року, здоров'я і особистих успіхів.