Доброго дня, мене звуть Гетьман Віолетта .

Я з України, міста Миколаєва. В минулому році за підтримки Компанії  "Greek Group" я стала студенткою юридичного факультету одного з провідних університетів Греції - університету м. Комотіні.

Після успішного зарахування до університету була зареєстрована на 8-місячні курси грецької мови в Національному університеті ім. Каподістрія м. Афіни.  30 вересня 2015 року разом з представниками Компанії відправилися на навчання. Хочу поділитися своїми враженнями та своєю історією життя в Греції.

В минулому році, я відвідала Грецію в перший раз в моєму житті. Насправді, я завжди хотіла побачити цю древньою країну з багатою історією і прекрасним м'яким кліматом і мальовничою природою. Мої мрії здійснилися , так як у мене з'явилася можливість, не тільки відпочивати, як усі туристи тут, але ще отримати освіту і залишитися в Греції, жити та будувати свою кар'єру!

Як тільки я вийшла з аеропорту, я була засліплена сонцем і багатьма яскравими квітами Греції.

Після сірих дощовий днів в Україні, ці кольори здаються нереальними. Приголомшливе небо, гори як намальовані, багато декоративних дерев, і акуратно забудовані будівлі. Так само, звернула увагу на людей, які тут живуть, греки дуже гостинні і завжди готові допомогти з посмішкою на обличчі і ввічливістю , вони дуже терплячі і завжди Вас вислухають.

Слід особливо згадати грецьку кухню. Типова грецька їжа є простою, але досить смачною з великими порціями в грецьких кафе і ресторанах. Як у слухачів школи грецької мови у нас була можливість чудово харчуватися в університетській їдальні за пільговими цінами, за 3,30 євро купуючи триразове харчування на кожен день.

Тепер розповім як проходило життя, по мимо цього всього що я бачила. Для проживання Компанією "Greek Group" були запропоновані на вибір квартири для подальшого розміщення. Я зняла однокімнатну квартиру , поруч зі школою грецької мови. Квартира світла, простора, з усіма зручностями, з великим балконом. Поруч - супермаркет, численні кафешки. Район мій називається Зографу, буквально 10 хвилин ходьби до школи, як я і хотіла. Район дуже зручний , і все необхідне в ньому є. Великий плюс, що в цьому районі проживають і партнери Компанії "Greek Group", до яких завжди можна звернутися з будь-яким питанням. І вони завжди відгукувалися.

Кожен день я ходила в школу грецької мови, уроки починалися з 9:15 до 13:00. У цій школі можна було зустріти різних людей з різних країн. Викладачі всі дуже гарні, добрі і розуміючі люди. Завжди допоможуть і підтримають тебе. Вивчення грецької мови , дається для кожного по різному, не можу сказати легко чи важко. Але під час навчання мови, ви самі зрозумієте, що мова не така вже і важка, як сдається на перший погляд. Прогрес і результат залежить тільки від вас, а згодом він вдосконалюється, і все буде добре!

Так як, все нове, що нам дається в нашому світі, здається важким і не здійсненним . Але тільки у тих, які хочуть і прагнуть до цього, виходить все. Тому, якщо є можливість у Вас, ви пробуйте і приїзджайте вчитися в Афіни!

Я не пошкодувала, що у свій час за допомогою та підтримкою ми прийшли в українсько-грецьку Компанію "Greek Group".

На них можна покластися!