Проведена зустріч з випускниками 11-а, 11-б, 11-в класів Боярської гімназії за програмою "Безкоштовне навчання у ВУЗах Греції".

Школярі активні, задають багато питань і майже на кожній зустрічі звучить питання: "А де підробка, навіщо віддавати такі престижні місця іноземцям, а не заповнювати їх самими греками, і, зрештою, навіщо це треба самим грекам?".

Крім того зараз актуальне також питання про кризу, яка торкнулася країни, точніше про те, як це може позначитися на студентах.

Треба відзначити, що вступити в державний грецький вуз громадянинові країни і іноземцю - це зовсім різні речі.

Для греків існує дуже серйозний конкурс і здача іспитів, потрапляють в державні вузи тільки найдостойніші, що пройшли всі конкурси й іспити з найвищим балом атестату і з кращими екзаменаційними оцінками.

Для іноземців існує інша програма надходження. Це державна програма, яка існує вже кілька років і вона діє в рамках угоди між країнами, з якими Греція має дипломатичні відносини.

Ці угоди дозволяють Греції користуватися рядом переваг, пов'язаних з економікою країни, пільгами на кредитування, квотами, а так само в свою чергу навчанням греків у ряді країн також на безкоштовній основі, ніж багато і користуються.

І це угода зобов'язує греків приймати і навчати іноземців у себе в державних вузах.

В університетах Греції панує молодіжна і дружня обстановка. Викладачі, студенти, співробітники та молодіжні організації завжди готові допомогти і відгукнуться на будь-яке ваше прохання.