Провели презентацію наших грецьких програм випускникам середньої школи25 міста Києва.

Школа знаходиться в красивому районі Києва - біля Андріївської Церкви.

Випускники - розумні,  зі знанням кількох іноземних мов (в тому числі, активно вивчають чеську мову), зі своїми поглядами і думками, десь навіть задиристі, але одночасно добрі і розташовують до себе. Відбувся не монолог, а хороша , жвава дискусія.

Питання, які цікавлять сьогоднішніх "сімнадцятирічних": рівень безробіття, рівень заробітної плати, можливості працевлаштування, переваги і недоліки здобуття вищої освіти в Грецькій республіці, порядок роботи грецьких банків,... Тобто є цілком дорослі запитання, наче зрілих випускників університетів, а не середньої школи. І це радує і обнадіює, що "Вони" (випускники середніх шкіл) - вже інші, що у них є вибір можливостей отримання вищої освіти або в Україні, або в Європі, або в США, або в Канаді...

У кожному варіанті є свої переваги, і є свої недоліки. Серед головних критеріїв вибору - якість, можливість працевлаштування, визнання диплому на міжнародному ринку праці, рівень заробітної плати, можливості мобільності та професійного зростання.

Серед важливих критеріїв : рівень оплати за навчання і величина витрат на отримання освіти (оренда квартири, харчування, витрати на дорогу, побутові та інші витрати).

Так, можна запропонувати програми в американських університетах з оплатою в 20 тис доларів за рік навчання, або в Канадських - з оплатою в 12 тис. доларів за рік, або в більшості європейських країн з оплатою від 1тис євро до 10 тис. євро.

Звичайно, престижно отримати диплом американського університету і можливості подальшого працевлаштування на високу заробітну плату в США ( а таку програму наша компанія , як представник San Diego State University, пропонує українським випускникам).

Але у всіх є сьогодні можливість нести такі високі витрати на навчання? Компанія "Greek Group" якраз і пропонує найбільш ефективну, найменш витратну, найбільш реальну і просту програму отримання якісної, затребуваної, визнаної європейської вищої освіти в православній, толерантній, близькій нам за ментальністю Грецькій Республіці.

У кожній державі сьогодні є свої проблеми. У кого вони більші, а в кого ... поменше. Напевно, ніхто не заперечить мені, що таких проблем, які є в нашій державі, нашій рідній Україні немає ні в жодній державі пострадянського простору. В цьому винні всі ми, дорослі, хто більше, а хто менше.

І наше завдання, в першу чергу дорослих які довели країну до такого стану, зберегти найдорожче - наших дітей, дати їм добру освіту (до української освіти, на жаль, застосовувати це словосполучення все важче), перспективи працевлаштування, побачити своїми очима, що таке громадянське суспільство, що таке загальнолюдські цінності.

Змінимо ми країну на краще? Є надія, що це зроблять наші діти.