Дублін, Мадрид, Афіни, Бірмінгем, Амстердам і Лісабон стануть найбільш привабливими напрямками для інвестицій цього року, повідомляє дослідницька компанія Emerging Trends в документі Real Estate Europe 2015 («Нерухомість Європи-2015»). Він був опублікований міжнародною незалежною організацією Міський Інститут Дослідження Землі (Urban Land Institute) і аудиторською групою PwC. Про це розповідає професійне видання Property Investor Europe.

Огляд відображає динаміку популярності різних міст Європи - і, згідно з рейтингами Emerging Trends («Нові тренди»), драматичне зростання було відзначено для Мадрида (на 16 пунктів), Афін (на 23 пункти), Бірмінгема (14 пунктів), Амстердама (17) і Лісабона (17). Дані огляду говорять про те, що, незважаючи на нестабільність економічної ситуації в Європі, нерухомість залишається родючим грунтом для інвесторів. Близько 70% респондентів очікують більше капіталів, але і більше боргів для домашніх ринків у цьому році, і називают найбільшою проблемою брак коштів. Дослідження називає п'ять міст, які, швидше за все, стануть найбільш перспективними для інвестицій в 2015 році.

Афіни продемонстрували найзначніше зростання, піднявшись з 23-го на 5-е місце. Відповідно до недавнього дослідження, інвестори проявили усвідомлене бажання увійти на ринок, що переживає період, що передує відновленню.